"Ault opetti kaiken, mitä minun tarvitsi tietää ihmisten hurmaamisesta ja vieraannuttamisesta, mitkä olivat ne täsmälliset itsevarmuuden, itseinhon, huumorin, paljastusten, uteliaisuuden, jopa - lopulta - innostumisen mitat. Lisäksi Aultissa oli elämäni näytelmän vaativin yleisö, jopa niin vaativa että myöhemmin ihmisten voittaminen puolelleen tuntui toisinaan ikävän helpolta."

Lee Fiora on älykäs runotyttö aloittaessaan opiskelun Aultin sisäoppilaitoksessa. Eliittikoulusta valmistutaan Harvardiin ja Yaleen, tunneilla ei saa käyttää farkkuja ja jokainen aamu alkaa hymnillä kappelissa. Aultissa Lee tapaa itsevarmoja, hurmaavia ja etuoikeuksiin tottuneita nuoria, joille onnellisuuskin vaikuttaa olevan helpompaa. Leen enrgia menee pohdiskellessa, osaako hän kysyä keskustelussa oikeat kysymykset tai nyrpistellä oikeille asioille. Viimein tyttö löytää oman paikkansa, saa ystäviä ja rakastuu - kohtalokkaalla tavalla.

Curtis Sittenfeld kirjoittaa nuoruuden epävarmuudesta, sopeutumisen vaikeudesta ja halusta kuulua joukkoon - siitä miten omanikäisten hyväksynnän hakeminen on tärkeämpää kuin vanhempien tai opettajien ja miten joskus on helpompaa jättäytyä ulkopuolelle, ettei joudu torjutuksi.